Ювентус официално беше наказан за втори път през този сезон с

...
Ювентус официално беше наказан за втори път през този сезон с
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Пак отнеха точки на Ювентус

Ювентус официално беше осъден за повторно през този сезон с административно понижаване на клубния актив в Серия " А ". Сега на клуба бяха отнети 10 точки за актуалната акция. Това заяви Италианската футболна федерация, а повода за тежката глоба е обвиняването във подправяне на финансови облаги.

Именно заради тази причина през януари клубът беше лишен от 15 точки още веднъж от локалната федерация. През април това решение беше анулирано от Италианския олимпийски комитет и казусът беше върнат за преразглеждане. Именно през днешния ден беше извършено ново съвещание по делото към този проблем с чуване и аргументиране на двете страни. Федерелните прокурори желаеха наказването да бъде лишаване на 11 точки, само че в последна сметка спортният арбитър реши то да бъде в размер на 10 наказателни пункта. От друга страна, някогашните клубни ръководители Павел Недвед, Паоло Гаримберти, Асия Грациоли Вениер, Кейтлин Мери Хюз, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио и Енрико Велано получиха оправдателни присъди по повдигнатите обвинявания.

Призован от Спортния трибунал да направи нова оценка на наложената глоба на Ювентус по така наречен „ случай с капиталони облаги “, федералният апелативен съд наказа клуба Ювентус с 10 наказателни точки в класирането, което да важи за сегашния сезон ", гласи изказването на федерацията по случая.

Това понижава актива на „ Старата госпожа “ в италианския хайлайф от 69 на 59 точки, с което тимът пада от втората позиция в класирането на седмата преди тазвечершното посещение на Емполи от 36-ия кръг. Това съществено слага под въпрос класирането на Юве за евротурнирите през идващия сезон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР